Sci-fi könyvek, filmek, novellák
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Főmenü
     
Könyvek
     
Filmek
     
Chat
     
Linkek

Fantázia Birodalma FRPG

KataraFanSite

     
Hamarosan várható...

Őrség sorozat - Nagyelemzés

Meséből sci-fi - Elemzés

Death Note utalások - Vlogbejegyzés

Válaszd az életet! - Kritika

     
Blog, hírek

Summer Forever Projekthét - első bejegyzés

2017.07.05. 13:51, ValentineWiggin
A résztvevők kérdőíve

Megjöttem első bejegyzésemmel a Summer Forever projekthéttel kapcsolatban, ami Virág_Blogger szervezésében került megrendezésre, hasonlóan a Valentin, a Karácsonyi, és Halloween projekthetekhez, a résztvevők kérdőívét töltöttem ki. Remélem, szórakoztató lesz a bejegyzés, hamarosan újra jelentkezem.

Igyekszem majd kipótolni a résztvevők névsorát is, de mivel egyelőre elég sokat ügyetlenkedem vele, ez lehet, kicsit késni fog. Akik fent vannak molyon, addig is ott könnyen megtalálhatják őket a Projekthét és a Molyblogolók zónákban, ajánlom, nézzetek rá az oldalaikra, nagyon jó bejegyzéseket olvashattok rajtuk.

A bővebben után következik a kérdőív...

Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet

2017.06.14. 17:18, ValentineWiggin
Megkésett kritika

Noha a Zsivány Egyes 2016 decemberében került a mozikba, és nekem nem sokkal utána, eredeti nyelven volt lehetőségem megnézni, sajnos csak most jutottam el a kritikaírásig. Komoly hiátus volt a blogomon, rajtam kívül álló okok miatt, de igyekszem összeszedni magam, és ismét aktívabb lenni... reméljük, ez a "megkésett kritika" jó előfutára ennek.

A Zsivány Egyes közvetlenül az Új Remény előtt játszódik, egy kis lázadó csapat történetét kísérhetjük végig, akik tudomást szereznek a Halálcsillag építéséről, majd ellopják a terveit. Az élükre mintegy véletlenül kerül Jyn Erso, akinek apja a Halálcsillag tervezője, és kezdetben esze ágában sincs azonosulni a lázadók eszméivel... ahogy azonban egyre több időt tölt velük, és szembesül a Galaxis helyzetével is, a látásmódja gyökeresen átalakul, és kész belevágni egy olyan küldetésbe, amely - minden valószínűség szerint - az életébe kerül.

A bővebben után pedig következzen a spoileres kritika...

Képtalálat a következőre: „rogue one poster”

Színdarabot fordítottam

2017.04.15. 20:19, ValentineWiggin
Live Spectacle Naruto

Snitten már láthattátok, hogy a közelmúltban sikerült japánról lefordítanom a Naruto élőszereplős, színpadi változatát. Mivel rajongói fordítás, és csak rövidebb ideje tanulok japánul, ezért lehetnek hibák a fordításban (bár igyekeztem az anime jeleneteit, és az angolul már feliratozott részleteket is használni), de remélem, ennek ellenére élvezetes lesz, és lehetővé tettem néhány embernek a megtekintést. A darab a mangát az 1-től a 27. kötetig dolgozza fel, ez nagyjából az eredeti (Magyarországon is megjelent) Naruto sorozattal azonos.

A film ITT megtekinthető.

Főbb szerepekben:

Uzumaki Naruto - Matsuoka Kodai

Uchiha Sasuke - Sato Ryuji

Haruno Sakura - Ito Yui

Hatake Kakashi - Kimisawa Yuuki

Gaara - Suga Kenta

A snittes adatlap linkje: KATT

Néhány rövid elemzés, saját szatírák

2017.04.09. 21:39, ValentineWiggin
és tervek a jövőre

Mivel az utóbbi időben nem sok lehetőségem volt a blogolásra, úgy döntöttem, most több munkámat osztom meg veletek :) Iskolai feladatként írtam több elemzést, amik talán érdekelhetnek titeket, olvasókat is, talán, hasonló iskolai feladatoknál még segítséget is nyújthatnak. A linkek segítségével megnyithatóak és letölthetőek az elemzések, de az "Egyéb" menüpontban hamarosan fent lesznek az oldalon olvasható formában is.

Kosztolányi Dezső: Rend c. novellájának elemzése:

https://drive.google.com/file/d/0BwsJb76sSth7aTdLV3ZiZk1ZNnc/view?usp=sharing

Madách Imre: Az ember tragédiája - Űr szín elemzése:

https://drive.google.com/file/d/0BwsJb76sSth7THpZUnBoQU0xRE0/view?usp=sharing

Ezen túl a közelmúltban meglehetősen sokat írtam, főként a szatíra műfajjal kezdtem meg ismerkedésemet, ezért két ilyen témájú novellát is megosztanék veletek. Szintén linkek segítségével megnyithatóak (de nem letölthetőek) a novellák, a főoldalról a "Saját művek" menüpontban éritek el őket.

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG MIATT ELTÁVOLÍTVA AZ OLDALRÓL!

További tervek vannak bőven a blogot tekintve: Egyrészt, véget ért az Őrség sorozat, az egyik legkedvesebb sorozatom az "Egyesült Őrség" (Angolul "Sixth Watch" vagyis "Hatodik Őrség") c. kötettel, ami keserédes érzetet hagyott maga után, egyben viszont nagyon erősen motivál, hogy végre nekiüljek, és elkészítsem a sorozat összefoglaló elemzését. Méltatlanul keveset szerepel a blogomon, annak ellenére, hogy Lukjanyenko-nak nagy rajongója vagyok, szóval itt az idő végre komolyan elővenni, amint lesz egy kis lehetőségem fellélegezni iskolai teendők mellett, mindenképpen górcső alá veszem a Vasziljev regényekkel, és a "Más Őrség" novellakötettel kiegészítve.

Másrészt, van egy elemzés/összegfoglaló, amivel már régebb óta szeretném kiegészíteni a blogot, ez a "Meséből sci-fi" bejegyzés, ami a meséken alapuló science fiction művekkel foglalkozna. Nem vetettem el, továbbra is megvan a lista, megvan az alap, remélem, mindenki érdeklődik iránta.

Kis ideig még jegelve van a "Válaszd az életet!" kritika, mert valahányszor elolvasom, sehogy nem vagyok megelégedve vele, Maxim történetének zseniális zárása pedig igenis megérdemli a jól átdolgozott véleményt, vagyis valószínűleg belevetem magam Sztrugackijék "Delelő Univerzumába" és mikor már minden tiszta, és mindent értek, akkor írom meg véglegesen ezt a kritikát.

Utolsónak pedig egy filmkritika soros, már nagyon, nagyon hosszú ideje, és azt hiszem, sejthető melyik: A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet még decemberben kerül a mozikba, és én első percétől az utolsóig imádtam, mégsem jutottam el a kritikaírásig. Ez is pótolandó, nem hagyok lyukat a Star Wars szekción, a nyár folyamán mindenképp sor kerül erre is.

Animés téren, animés olvasóimnak az újdonság, hogy végére értem a Naruto sorozatnak, ami a közelmúltban összesítetten 720. részével zárult. Több igénylés és javaslat érkezett egy nagyelemzésre, és miután elkezdtem mélyebben belemerülni a világba, és utánakutatni a kérdéseinek, rájöttem, hogy tulajdonképpen tényleg nagyon jó elemzéstéma, vagyis nekifutottam a megírásának. Még nagyon messze van a késztől, néhány hónapra saccolom, hogy sikerüljön véglegesíteni, de úton van, remélem, várjátok. Mivel elindult az Attack on Titan második évada is, és azt ígértem az első elemzés után, hogy évadonként érkezik majd egy-egy, az is vészesen közelít... ugyanakkor, mivel a második évad előre láthatóan 12 részes lesz, ez lehet, hogy ugrik, ha nem haladnak eleget a cselekményben, egyszerűen képtelen leszek elemzést írni, azoktól az olvasóimtól, akik a sorozat rajongói, elnézést kérek, ebben az esetben vagy a manga végével, vagy a harmadik évaddal érkezik majd az új elemzés, amelyik előbb jelenik meg.

Jó olvasást kívánok mindenkinek, remélhetőleg minél hamarabb újra jelentkezem:
Valentine Wiggin

Valentin napi projekthét: Kedvenc párok

2017.02.14. 16:03, ValentineWiggin

Nem vagyok egy romantikus lélek, ezt az olvasóim tudják, de úgy éreztem, össze kellene raknom egy bejegyzést a Valentin napi projekthétre, ezért úgy döntöttem, választok egy-egy kedvenc párt több kategóriából, és beszélek kicsit a kapcsolatukról. Lesz itt minden regénytől játékig, klasszikustól modernig, filmtől animéig, egyszóval jó szórakozást kívánok az olvasáshoz :)

A bővebben után kezdődik a bejegyzés...

U.i. A projekthét további résztvevőit eddig nem tudtam csatolni, utólag mindenképpen pótolni fogom!

     

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen