Sci-fi könyvek, filmek, novellák
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Főmenü
     
Könyvek
     
Filmek
     
Linkek

Fantázia Birodalma FRPG

KataraFanSite

Be3n Thinking

     
Blog, hírek

Top 10 kedvenc karakter - 2. felvonás, férfiak

2019.05.19. 12:45, ValentineWiggin

És haladjunk is tovább, a következő tíz karakter a kedvenc férfi szereplőim lesznek, hasonló stílusban bemutatva, mint az előző bejegyzésben a nők. Jó szórakozást kívánok ehhez a top 10 listához is!

Top 10 kedvenc karakter - 1. felvonás, nők

2019.05.19. 12:15, ValentineWiggin
avagy a fél évig késett boldog szülinapot bejegyzés

Korábban már írtam, hogy biztos késni fog ez a bejegyzés… nos, ekkora csúszásra nem számítottam, a videóhiányra sem, de a lényeg, hogy egyáltalán elkészült. Sajnos, nehezítő tényezőként szembesülnöm kellett azzal is, hogy egy-egy bekezdést írni egyáltalán nem egyszerű olyan karakterekről, akik nagyon a szívemhez nőttek, és többet is megérdemelnének. De minthogy közülük többen már kaptak vagy egy karakterelemzést, vagy legalább egy hosszabb részletet egy másik bejegyzésben, ezért ez inkább amolyan összefoglaló, visszatekintő kis írás: ki tartotta a helyét, és ki új kedvenc, kiről változott a véleményem, és kiről nem, mióta az oldal elindult. Remélem, szórakoztatónak fogjátok találni – egyben, féléves késéssel, boldog születésnapot kívánok a blogomnak.

Vágjunk is bele, először a Top 10 kedvenc női karakteremről írok.

Filmelemzés: anyám!

2019.02.03. 15:23, ValentineWiggin
Címkék: film elemzés
avagy beszélgessünk Istenről, a Földanyáról, és a világról

Igazából eredetileg az alcímnek az „avagy akik a magyar címet adták, már megint nem nézték meg a filmet” mondatot terveztem, de az elemzés természetére vonatkozóan szerintem kifejezőbb az, amit végül választottam. Az eredeti cím „mother!” azaz „anya!”, egyáltalán nem hordozza magában azt a káromkodás jellegű felkiáltást, amit a magyar. Sokkal inkább olyan, mintha egy segélykérésről lenne szó, mintha, mondhatni lemaradt volna a mondat végéről a „Segíts!” részlet.

Az „anyám!” Darren Aronofsky filmje, aki engem először a „Forrás” c. művével fogott meg – ez máig nagy kedvencem. Rendkívül mély, és sokszor nehezen emészthető filmeket alkot, és nincs ez másként most sem. Talán annak is köszönhető, hogy a Forráson edződtem, de a megnézésekor saját értelmezésemmel gyakorlatilag telibe találtam a rendezőit. Tehát akik olvasták Aronofsky nyilatkozatát, előnyben lesznek – de remélem, nem lapoznak el. Ez az elemzés a nagy vonalakban történő értelmezésen túl a részletekre akar fókuszálni, az apró momentumokra, a mellékkarakterekre, a rendező által „eltitkolt” részletekre, hogy én mit gondolok ezekről. Ebből természetesen az is következik, hogy veszedelmesen spoileres, nem csak a fő csavarokat lövi le, hanem gyakorlatilag mindent, részletről részletre halad végig a film cselekményén, tehát azt ajánlom, mindenki először nézze meg, és csak aztán kezdjen bele.Képtalálat a következÅ‘re: „mother! poster”

A történet kezdetben egyszerű… egy pár él, elzárva a világtól, egy idilli házban. A férfi alkotói válságban szenvedő író, a nő pedig minden percét arra szánja, hogy a házat építgesse. Aztán egy nap kinyílik az ajtó, és belép rajta egy idegen…

Újév, Karácsony, Solo…

2019.01.08. 22:21, ValentineWiggin
avagy kezdjük el 2019-et!

https://gremlin.hu/system/statements/normal/statements_1022.png?1546273613

Egy újabb év zárult le, nehézségeket és lehetőségeket is hozva írói, blogger, filmes, könyves, játékos téren. Kissé válságosnak mondhatom az évet, mert elég szegényes volt posztokban itt is, és fanficírói, írói fronton is, de 2019-cel jönnek az új lehetőségek is, rengeteg megnézendő film és sorozat, befejezendő elemzés és kritika, műfordítások is tömegével, és nem szeretnék még egy ilyen csendes évet blogírás fronton – egyfajta újévi fogadalom, hogy (ebbe is) belelendülök.  Ezúton is kívánom a legjobbakat az olvasóimnak az újévre, és remélem, kellemesen teltek az ünnepek!

Néhány nap múlva pedig a blog a Karácsony és a Szilveszter után, egy újabb fontos napot ünnepel: ez pedig a negyedik születésnapja. 2015-ben, január 9-én költöztem a gportal-ra a mindenkilapjáról, gyakorlatilag ekkor született meg a todaywiggin, és szeretnék azért egy kicsit ünnepelni ennek alkalmából – sajnos a holnapom esélytelen, hogy alkalmas lesz bejegyzésírásra, ezért előre is eltolom az ünneplést: februárban tervezem megírni a születésnapi posztot. Ezért cserébe viszont felteszek egy kérdést: Mi legyen a születésnapi írásban?

Az első lehetőség, minthogy az első bejegyzéseim ezen az oldalon egy top 10 kedvenc karakter lista volt, egy rövidebb egy bejegyzéses, frissített kedvenc lista kifejtése – ezúttal női és férfi karakterek szétválasztva, nem szigorúan a sci-fire, hanem a blog időközbeni nyitása miatt sci-fire és fantasy-ra egyaránt fókuszálva, a versenybe beemelve a játékok és animék karaktereit is.

Második lehetőség, egy hagyományos statisztika – nyújtok egy kis betekintést, hogy áll a blog megtekintésileg, mik voltak a főbb események, és mik a tervek a jövőre.

Harmadik, hasonlóan az elsőhöz, egy kis múltidézés: a blog sok szempontból a létezését köszönheti az Avatár sorozatnak, az ahhoz kapcsolódó elemzések megírása, és az arra kapott rengeteg visszajelzés nélkül valószínűleg sosem vágok bele, hogy egy önálló oldalon kezdjem leírni a dolgokat – ráadásul a közelmúltban újranéztem a szériát magát is. Ezen túl aktualitás, hogy a Netflixen készül a live action változat. Mivel elemezni már nem nagyon tudok mit négy brutálisan hosszú írás után, ezért a filmet, az utolsó léghajlítót venném elő, és ezúttal tényleg ízekre szedném, részletesen kitérve a pozitívumokra, a negatívumokra, a karakterekre, a hangulatra, az üzenetre… Rég a fejemben van ez a kritika, és előbb-utóbb úgyis kikerül a képernyőre is, de a nosztalgiafaktor miatt helye van a születésnapi lehetőségek között is.

Negyedik pedig, hogy nem vesződök igazán nagy különlegességekkel, hanem valamelyik aktuális bekattanásom kap egy bejegyzést. Ez lehet a Mass Effect (nem véletlen az az újévi kép sem), az eredeti trilógia, története, karakterei, üzenete, a rengeteg párhuzam ezer más sci-fivel. Lehet a Légió-Dominion páros, mert ez a sorozat nekem szerelem volt első látásra, ami kicsit rémisztő, de egy elemzésben legalább meg tudom indokolni. Vagy lehet a szuperhősfilmek mint modern tündérmesék téma is, amit én nagyon fontosnak, és nagyon erőteljesnek tartok a Végtelen háború után – Végjáték előtt.

Természetesen mind a négy opcióhoz járni fog egy születésnapi videó, mert ennyit azért megérdemel ez a kis oldal, és négy év ami már mögöttünk van.

Most pedig, túllépve az érkező születésnapon, jöjjön egy régóta mellőzött, de a megírásra türelmesen váró kritika: Solo – Egy Star Wars történet. Enyhe spoilerek előfordulnak, de igyekeztem mérsékelni őket.

Képtalálat a következőre: „Solo poster”

Visszatértem! – Inspiráció vizsgaidőszak utánról, vizsgaidőszak előttre

2018.11.02. 14:43, ValentineWiggin
II. rész

És következzen az ajánló második fele, további három film bemutatásával. Jó olvasást kívánok!

Képtalálat a következőre: „mugen no juunin poster”Képtalálat a következőre: „when the last sword is drawn poster”Képtalálat a következőre: „gassoh poster”Kapcsolódó kép

     

Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról