Sci-fi könyvek, filmek, novellák
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Főmenü
     
Könyvek
     
Filmek
     
Chat
     
Linkek

Fantázia Birodalma FRPG

KataraFanSite

Be3n Thinking

     
Hamarosan várható...

Őrség sorozat - Nagyelemzés

Meséből sci-fi - Elemzés

Death Note utalások - Vlogbejegyzés

Válaszd az életet! - Kritika

     
Blog, hírek

Summer Forever Projekthét - első bejegyzés

2017.07.05. 13:51, ValentineWiggin
A résztvevők kérdőíve

Megjöttem első bejegyzésemmel a Summer Forever projekthéttel kapcsolatban, ami Virág_Blogger szervezésében került megrendezésre, hasonlóan a Valentin, a Karácsonyi, és Halloween projekthetekhez, a résztvevők kérdőívét töltöttem ki. Remélem, szórakoztató lesz a bejegyzés, hamarosan újra jelentkezem.

Igyekszem majd kipótolni a résztvevők névsorát is, de mivel egyelőre elég sokat ügyetlenkedem vele, ez lehet, kicsit késni fog. Akik fent vannak molyon, addig is ott könnyen megtalálhatják őket a Projekthét és a Molyblogolók zónákban, ajánlom, nézzetek rá az oldalaikra, nagyon jó bejegyzéseket olvashattok rajtuk.

A bővebben után következik a kérdőív...

Gothic01 kérdései: 

Kapcsolódó képHa egy meglepetés utazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmijaid becsomagolását, és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól? 
Azt hiszem, az Emlékek Őre sorozat Kiráját kérném meg a csomagolásra, ő sokáig élt egyedül, és láthattuk is csomagolni a Hírvivőben, sőt, később anyuka is lesz, ami köztudottan ad egy képességet a bőröndpakolásra. Játszik Hermione is a Harry Potterből, jól jöhet a táskatágító varázsigéje. És közelébe sem engedném a cuccomnak a Myst Reader Atrus-ét, mert több könyvet pakolna, mint én magamtól, ami már problémás.

Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget? 
Hm… ha kicsit modernebb környezetbe helyezzük a sztorit, Edmond Dantés. Monte Cristo grófjaként a világ egyik leggazdagabb embere, csak tud szervezni nekem valamilyen fuvart…

AniTiger kérdése: 

Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért?Parti Nagy Lajos: Sárbogárdi Jolán: A test angyala c. könyvét, ha megszerezném papír alapon, bármikor olvasnám így, mert nem vagyok oda érte, de az a hangulatot is szétzilálná. Esetleg valamelyik YA regény lenne még jó jelölt, ha azokkal történik valami, hamarabb túltenném magam a dolgon.

Perpetua és Indie kérdése: 

Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra? 
Túljutni az olvasási válságon, ami az iskolaév vége felé támadott meg, hála a sok szakszövegnek.

NagyDorka kérdése: 

Kapcsolódó képTáborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében?
Tinédzser karakterek közül Timor-Alk (Andrej és a Föld Zarándokai), Matty (Hírvivő), ez a két srác igazából teljes ellentétei egymásnak, de miután Matty elég jól boldogul a szabadtéri táborozással, jól jönne a segítsége a kicsit sérülékenyebb Timor-Alk mellé. Mivel az én blogomon könyvek mellett filmek, játékok is helyet kapnak, így megemlítem lányok közül Yeeshát és Korrát, előbbi kellően könyvmoly, és még ír is, így lenne miről beszélgetnünk, utóbbi meg ismét kellően talpraesett, hogy remekül szórakozzunk. Tanárnak pedig szerintem Valentine-t mondom a Végjátékból, mert mellette valószínűleg nem alakulna túlélőtáborrá.

Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat?
Raoul „Az operaház fantomjá”-ból, Palpatine a Star Warsból… ritkán utálok igazán karaktereket, de őket szívesen kiraknám egy ilyen helyre.

FairyDust kérdése: 

Ha adott lenne egy Hawaii kéthetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt (különböző könyvekből), kit vinnél és miért?
Ford Prefect (Galaxis Útikalauz) mert nem tudhatom, hogy a vogonok nem akarják-e hirtelen megsemmisíteni a Földet egy hiperűrút építése miatt. Ha esetleg meg akarják, akkor jobb a közelemben tartani egy hivatásos stoppost. Ender Wiggin (Végjáték), mert minden hasonló kérdőívben előszeretettel rángatom el valahová, elég pocsék élete volt, hogy nyaralhasson egy jót. És Szonmi-451. Akik olvasták a Felhőatlaszt, tudják, Hawaii milyen szerepet tölt be az ő történetszálában. Megérdemelné, hogy eljusson oda ténylegesen, és kedvelem annyira a karakterét, hogy remekül el tudjuk tölteni az időt.

Sol kérdése: 

Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?
Valamelyik ruhát, mivel az ebookomat vinném, ezért elég kicsi, hogy ezzel felszabaduljon neki a hely.

Vikcy3 kérdése:


Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?
Champs-Élysées 7. szám. Monte Cristo grófja itt lakott, így erősen ügyeltem, mikor Párizsban jártunk. Hasonló volt Victor Hugo háza is, csak a Nyomorultak miatt akartam mindenképp megnézni.

molly kérdései: 

Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád? 
Vagy az Arrakis (enyhén túlélőtúra lenne), vagy Tsuranni birodalom (Birodalom trilógia), ez a feudális japánon alapul, szóval megint nem egy életbiztosítás, de egészen biztosan nagyon szép


Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra? 
Legutóbb négyet vittem, de ebből az egyik az ebookom, ami összesen vagy 50…

Saját kérdéseim: 

Képtalálat a következőre: „fantasy summer”Melyik az a teljesen fiktív ország vagy hely, ahová szívesen elutaznál? 
Mivel könyvhelyszíneket már mondtam, most kiegészítem egy filmhelyszínnel: Star Trek, Vulcan bolygó. Különösen az új filmek látványvilágával, egyszer szívesen megnézném.


Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem. Kedvenc történelmi regényed? 
Saját kérdésemen csavarok egyet: Kedvenc alternatív történelmi regényem egyértelműen Szergej Lukjanyenko Igék Földje c. sorozata. Zseniális képet alkot arról, milyen lenne a világ, ha a vas szinte teljesen eltűnik, és az egyházszerkezet is teljesen máshogy épül fel.

Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba? 
A Tigris az Őrség sorozatból. Az Egyesült Őrségben leírják, hogy nagy Star Wars rajongó, és élvezi az emberek világában tartózkodást, vagyis tuti el tudnám rángatni néhány jó sci-fire, múzeumba…


csokitorta kérdése: 

Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?
Jane, a Holtak Szószólójából. Egy fülbevalón keresztül lehet vele kommunikálni, és ami a világhálón fellelhető információ, azt mind eléri. A lehető legjobb idegenvezető.


Beatrice8 kérdései: 

Kapcsolódó képA szüleid/barátaid/családod megelégelték, hogy mindig olvasol, ezért megtiltják, hogy a közös nyaralásotokra vigyél könyvet. Milyen reakcióra számíthatnak tőled?
A szüleim és barátaim ilyesmit nem elégelnek meg, mert meg kellett tanulniuk elfogadni, hogy ilyen vagyok, nálam komoly plusz súly a könyvek. Legfeljebb csak az ebookot engedik, de ez a legrosszabb, ami történhet. Egyébként meg nem foglalkoznék a tiltással, és elraknám, ha esetleg ilyen történne.

Melyik könyvet vinnéd magaddal egy világ körüli nyaralásra?
Az ebookomat, mert nem tudok választani.

M_Annie_99 kérdései: 

Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?
Huh… valószínűleg valamilyen romantikus füzetből, amit utána soha többet nem vennék a kezembe (egyszer már volt hasonló házi feladatom), vagy valamilyen YA-ból, ami ugyancsak alighanem az egyszer olvasós kategória lenne.

Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet?
Makszim Kammerer, de erre erősen rájátszik, hogy hogy jelenítették meg a filmben.

Judy22 kérdése: 

Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?
Őszintén nem tudok ilyen igazán nyári ételt mondani, de talán a baklava olyan, amit csak nyáron szoktam fogyasztani. És talán valamelyik Star Wars karakterrel, mondjuk Meetrával a Revan-ből fogyasztanám szívesen. Ő egész biztos nem evett még hasonlót, szóval legalább kipróbálhat valami újat.

Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban? 
Igyekszem jelentősen többet olvasni ilyenkor, lévén, hogy több a szabadidőm is.

Mit szeretsz legjobban a nyárban? 
A meleget (nem a hőséget, csak a kellemes meleget), a szabadtéri színpadok előadásait, és a nyári zivatarokat.

Nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön? 
Tenger, fény, tűz, nap, dél, piros, sárga, pihenés, tábor, vakáció.


Niitaa kérdései: 

Képtalálat a következőre: „summer night”Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel? 
Szonmi-451 itt is biztosan megjelenne, Mara Acoma is csatlakozna valószínűleg, és Alia a Dűnéből. Miután mindhárman elég komolyak, szerintem sokat beszélgetnénk, főként filozófiáról, társadalmi problémákról (még lehet, néhány kritikát is kérnék tőlük szatíráimra), Aliával és Marával ennénk is valamit, Szonminak ez sajnos nem nagyon opció, aztán filmeznénk. Ismét a jellemükből adódóan azt hiszem, „Az ember gyermeke”, a „Lakott sziget” vagy hasonlók lennének a befutók.

Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót! 
Miután nem olvasok gyakran igazán nyárias könyveket, ezért Szepes Mária: Hermész útja c. könyvét mondom. A sárgás háttér, a kék bolygó együtt elég nyárias hatást keltenek.

Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet? 
Gyakorlatilag már megválaszoltam, vagy Dűne, vagy Birodalom-trilógia.

Virág kérdése: 

Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :) 
Olvasás, fordítás, elemzés, kritizálás… van bőven elemezni való (már egy korábbi bejegyzésemben összefoglaltam, Őrség, Meséből sci-fi, Naruto…), és a fordítások is itt sorakoznak a gépemen, szóval össze kell kapnom magam. Mellette természetesen pihenek is, nyaralások, táborok.

Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestő zenét képzelnél az utazáshoz? 
Vagy a Gyűrűk Ura musical „Wonder”-jét, vagy Enya „Orinoco Flow”-ját és „Book of Days”-ét, vagy Limahl „Never Ending Story”-ját.

BarbyMalik kérdései:

Képtalálat a következőre: „sci-fi ice cream”Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?
Nem rég olvastam az „Indiai regék és mondák”-at. Szerintem elvinném fagyizni Arjunát, mert minden pénzt megérne a vendégek arca, ahogy beállítok a fagyizóba egy indiai hőssel.

Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe? 
Jelen pillanatban szerintem a Térség sorozat második kötete (Kalibán háborúja).

Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?
Az előző pontban is említett Térség folytatások, és a Dűne: Káptalanház.

Ennyi lett volna az én válaszadásom ezekre a kérdésekre, remélem, jól szórakoztatok az olvasása közben. Hamarosan újra jelentkezem a projekthét második bejegyzésével.

Valentine Wiggin

Még nincs hozzászólás.
     

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!