Sci-fi könyvek, filmek, novellák
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Főmenü
     
Könyvek
     
Filmek
     
Linkek

Fantázia Birodalma FRPG

KataraFanSite

Be3n Thinking

     
Vendégkönyv
[5-1]

2016.11.09. 12:21 Idézet
Hakoda

Sci-Fi Hits


2015.03.06. 20:44 Idézet

Először is, nagyon köszönöm a kritikát :)

Az mlappal több okból nem voltam megelégedve, sem a design, sem a menüpontok nem voltak a legjobbak... Úgyhogy nagyon örülök, hogy Gportal-ra váltottam. Kényelmesebb, a tárhely is nagyobb. A hírek témára már sokat gondolkoztam a megoldáson, valószínűleg úgy lesz, hogy innentől (vagyis, a következő kritikától, ami a haladási sebességemből ítélve a Klónok Háborúja 1. évad lesz) Minden először a hírek között fog megjelenni, aztán kerül majd át menüpontba, így átláthatóbb is lesz, és kiküszöbölhető az a probléma, hogy valaki esetleg nem találja meg az őt érdeklő témákat. A karakterelemzések valószínűleg a saját könyvükhöz/filmjükhöz kerülnek majd. A fejléc pedig már nagyon érik, én sem vagyok oda érte, vagyis a hétvégét rászánom, hogy vagy így, vagy úgy photoshoppal összerakok egy látványosabb, oldalhoz illő fejlécet :) A fix mérettel küzdök, már az nagy öröm, hogy a legtöbb böngésző elkezdte normálisan megnyitni, de persze igazad van, én is találkoztam a problémával. Annak pedig nagyon örülök, hogy kedvet kaptál ezekhez a könyvekhez, nekem mindkettő nagy szerelem. Igazából az elemzéseknél (különösen kezdetben) arra próbáltam figyelni, hogy inkább véleményezzek, megismertessek másokat a könyvvel/filmmel, de újabban (pl. Az SW elemzéseknél is látszik) kezdek rájönni, hogy nekem is, és az olvasóknak is nagyobb élmény egy részletesebb kritika/elemzés, mint egy egyszerű ajánló. Például az biztos, hogy nagyon sok véleményezést át fogok dolgozni, például a Mátrixról regényeket lehetne írni, de nem tettem meg, mert csak véleményezni akartam. Vagyis azt biztos, hogy még kijavítom.

És a kérdések:

1.  Igen, várható, mert imádom a sorozatot :) Még a Universe-t is szeretném végignézni, és mindhárom sorozatról külön külön írni elemzéseket/kritikákat.

2. Minél hamarabb, de pontos dátumot nem tudok. Igyekszem aktív blogíró lenni, szóval tényleg a közeljövőben tervezem.

3. Attól függ. A Star Trek reboot nekem nagyon tetszett (ezért bízom J.J. Abramsban a Star Wars univerzum folytatásánál is, aztán majd meglátjuk). Viszont konkrétan a régi klasszikusokat nem mind dolgoznám fel újra. Az eredeti SW trilógiát el sem tudnám képzelni mondjuk új színészekkel lejátszva, mert ott mindenki annyira tökéletes volt az adott karakterre, hogy elképzelni sem tudok mást.

4. Maga a harcjelenet nekem sem volt annyira érdekes, tényleg kicsit zavaró, hogy tudjuk, Anakin meg fog égni de túléli, Obi-wan túléli, Palpatine túléli, Yoda túléli... Viszont a párbeszédek a harc közben, előtt és után mégis nagyon érdekes jelenetté teszik, tehát nem mondhatom, hogy nem ragadta meg a figyelmemet. Szóval nagyon sokat nem vont le az értékéből, de azt nem tagadhatom, nem okozott akkora katarzist, mint okozhatott volna.

5. Szerintem nem az. Először is: Nem nagy szerep ugyan, de ő viszi el a gunganekhez Obi-want és Qui-gont, tehát nagyon sokban hozzájárul ahhoz, hogy eljussanak a Nabooiakhoz. Aztán, szenátorként, akármilyen komikusnak, és akármilyen értelmetlennek tűnik a jelenléte, maga az élő társadalomkritika. Gondoljunk bele, hány Jar Jar van a mai magyar parlamentben? Illetve, szerintem komikus közjátéknak sem rossz, az új trilógia tömve van karakterdrámával, romantikus, és minden egyéb formájú szenvedéssel (ez nem negatívum, mint a sorozat lelkes elemzője, azt kell mondjam a szereplőknek kell szenvedniük, hogy tudjak írni róluk :D), és igazából nincs olyan szereplő, aki az eredeti sorozatban Hanhoz hasonlóan egyszerre lenne humoros, és fontos, erős karakter. Obi-wan néhány megszólalásán kívül a főhősök többnyire komolyak, és ezért kell valaki, aki feloldja a gyakran elég nyomasztó hangulatot (ha megfigyeljük, a Sith-ek bosszújában fel sem tűnik, mivel itt nem is igényeljük ezt a fajta humort. Sőt, igazából ott annyira erős a drámai rész, hogy dühös is lennék a viccek miatt.) Jar Jar olykor kifejezetten idegesítő, de az elemzésénél is írtam: Annyira ügyetlen, hogy mindenből jól jön ki, annyira buta, hogy néha egészen okos dolgokat csinál. Szóval, nekem alapból semmi bajom a karakterrel, szerintem jópofa, és végülis kell oda.

6. A Clone Wars nálam egyre jobb pontokat kap, mert bevallom, annak ellenére, hogy tudom, elemeztem is a Korra Legendája és az ATLA milyen komoly kérdésekkel foglalkozik, sőt az előbbit én rajzfilm mivolta ellenére felnőtt sorozatnak tartom, mégiscsak előítéletes voltam. Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy gyakran azt gondolom, nem érheti el animációs sorozat komolyságban a filmek szintjét, de a Clone Wars pozitív csalódás volt. Jól kezeli a karaktereket, különösen Anakint, akire, függetlenül attól, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, nagyon érzékeny vagyok (ha van egy ilyen kidolgozott szereplő, el ne merjék rontani). Foglalkozik mindazokkal a témákkal amikkel a filmek, sőt, egyes részek pontosabb hátteret adnak mellékszereplőknek. Vagyis, szerintem nekikezdeni biztosan neki fogok, aztán meglátjuk. Valószínű, hogy szinkronosan fogom nézni, de igazából az angollal sincs semmi bajom. A Star Wars szériának viszont szerintem nagyon jó a magyar szinkronja, szóval szívesen hallgatom.

7. A hat filmből készült könyvet már el is olvastam, kritika várható :) Tervezek kiegészítő könyveket is olvasni, különösen, mert az utóbbi időben rabul ejtett az univerzum. Képregényeket nem tudom mennyire, ritkán olvasok hasonlót, ráadásul belenéztem a Végjáték sorozatból készült képregényekbe... hát maradjunk annyiban, hogy nem nyűgöztek le. Persze, szívesen fogadok ajánlatokat, de magamtól nem biztos, hogy belekezdek. A videójátékokért sem vagyok annyira oda, ebben közrejátszhat, hogy sosem voltam tehetséges hasonlóakban :) Ha van valami nagyon jó, természetesen kipróbálom, de csak ritkán játszom.

8. Nos, igen... valamiért megfogott az a jelenet, ennek első oka talán, hogy itt egymástól függetlenül harcolnak a karakterek, és nagyon érdekes megfigyelni, milyen különbségek vannak a stílusukban. Ugyanakkor az is lehet az oka, hogy a Klónok támadása nagyon középpontba helyezi a szerelmi szálat, és hiába tudtam megkedvelni Anakin és Padmé párosát (noha nem annyira, mint Leiát és Hant :)) mégis, néha kicsit sok volt a szenvedésből. És mindamellett, hogy nagyon érdekesnek találok még sok jelenetet (például rengeteget megmutat Anakinból a buckalakóknál lezajlott mészárlás utáni beszélgetés), mégis valahogy nem mondanám, hogy... tetszettek. Abban a jelenetben viszont volt egy kevés humor az elején, végre lezárták a szerelmi szenvedés témát azzal, hogy Padmé és Anakin elfogadták az érzéseiket, és ahogy írtam, külön-külön is láthattuk a stílusukat, az erejüket. A többi filmben is nem az akciójelenetekkel volt bajom, csak sok olyan volt, ami nem csak érdekesebb, de számomra meghatóbb/kellemesebb érzéseket kiváltó volt. Ha a teljes szériából kellene kedvencet választanom, egyértelműen a Jedi Visszatér utolsó jelenete nyerne.

Még egyszer köszönöm a kritikát, igyekszem minél hamarabb javítani, amit lehet :)


2015.03.06. 10:44 Idézet
Ben

Szia,

 

Már régóta érik a blogvélemény/kritika, de most végre sikerült befejeznem. Még KataraFansite-on találtam az oldaladra, ami még MLappal(?) készült, akkoriban még kissé kusza designal amit váltáskor sikerült kiküszöbölnöd és ennek örülök ugyanis sokkal áttekinthetőbb lett az oldal, azonban még mindig zavaros számomra, hogy egyes dolgok nem jelennek meg a hírek között (SW elemzés pl) mások pedig csak ott jelennek meg, így sokat kell keresgélni mire megtaláljuk a számunkra kedves olvasnivalót. Nem tudom, hogy mennyire értesz a CSS rendezési nyelvhez, de jó lenne, ha az oldal fix méretű lenne ugyanis a régi képernyőmön még alul is görgő sáv van és ez kissé kényelmetlenné teszi számomra a kutatást :).  Ezen kívül a fejlécen lehetne újítani, valahogy nem érzem a dizájnhoz illőnek, de ennyit magáról kinézetről. Az oldal tartalmával meg vagyok elégedve, a saját szégyenemre sok könyvet nem ismerek amelyekhez az irományaid során kedvet kaptam, főleg a Dűnéhez és a Végjátékhoz, de jó látni rengeteg visszatérő klasszikus nevét amelyeket imádok, mint pl. a Star Trek avagy a Star Wars. Jó olvasni róluk, de nekem kicsit kevesek egy szintén Tőled látott LoK vagy ATLA karakterelemzéshez képest, ehhez azt tudom tanácsolni, hogy ne fogd vissza magad, engem egyáltalán nem zavar, hogy egyetlen karakterről oldalakat kell olvasnom, mert szeretem azt az adott személyt és érdekel mások véleménye róla, valamint szerintem az egyes filmekkel foglalkozhatnál egy kicsit többet is, nem csak egy-egy elemzés erejéig. A véleményemről kb ennyit, de van pár kérdésem amit szeretnék megvitatni :)

1. Várható Csillagkapu elemzés?

 

2. Ha igen kb. mikorra, ha nem miért?

 

3. Neked tetszene ha a régi klasszikusokat új köntösbe, mai filmtechnikákkal készítenék el?

És most jöjjenek az SW-s kérdések, mivel az az egyik nagy kedvencem :D

4. Nem sokat írtál az SWEP III fináléjáról, mi a véleményed róla? Én nem tudtam élvezni annyira, mivel tudtam, hogy mindkét karakterrel (valamilyen formában) túl fogja élni a harcot, nem volt ez negatívum?

 

5. Szerinted is felesleges Jar-Jar mint szereplő?

 

6.Meg fogod nézni a Clone Wars után az SW: Rebels-t és ha igen szinkronosan vagy pedig eredeti nyelven?

 

7. Tervezel képregényt, könyvet olvasni, esetleg videójátékot játszani a témában?

 

8. Azt írtad, hogy nem nagyon szereted az akció jeleneteket a Star Wars-ban, a Klónok háborúja elemzésében viszont az egyik legakciódúsabb jelenetet jelölted meg, mint kedvencet. Miért tetszett jobban, mint a többi másik?

 

Ennyi lenne az összes kérdés, sok sikert.

Olvasód,

 

Ben


2015.02.11. 11:24 Idézet
ValentineWiggin

Szia! Örülök, hogy tetszett, az oldal és a film is :) Igyekszem folyamatosan bővíteni, változik majd többször a design is, majd szeretnék tematikusakat is csinálni, csak... nos, tanulom kezelni a photoshoppot :D

Köszönöm szépen a véleményt:

Valentine Wiggin


2015.02.09. 19:58 Idézet
Lilly

Szia! Tetszik az oldalad, és most olvastam a Mindenség elméleté-ről írt véleményedet.
Nemrég láttam a filmet: szerintem is tök jó volt.

Szép estét, és csak így tovább!

Üdv.:

Lilly


[5-1]

     

Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról