Sci-fi könyvek, filmek, novellák
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Főmenü
     
Könyvek
     
Filmek
     
Chat
     
Linkek

Fantázia Birodalma FRPG

KataraFanSite

     
Hamarosan várható...

Őrség sorozat - Nagyelemzés

Meséből sci-fi - Elemzés

Death Note utalások - Vlogbejegyzés

Válaszd az életet! - Kritika

     
Egyéb (Játékok, stb.)

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Színdarabot fordítottam

ValentineWiggin  2017.04.15. 20:44
Live Spectacle Naruto

A 2015-ös Live Spectacle Naruto fordításával is sikerült végeznem. Mivel rajongói fordítás, és csak rövidebb ideje tanulok japánul, ezért lehetnek hibák a fordításban (bár igyekeztem az anime jeleneteit, és az angolul már feliratozott részleteket is használni), de remélem, ennek ellenére élvezetes lesz, és lehetővé tettem néhány embernek a megtekintést. A darab a mangát az 1-től a 27. kötetig dolgozza fel, ez nagyjából az eredeti (Magyarországon is megjelent) Naruto sorozattal azonos.

A film ITT megtekinthető.

Főbb szerepekben:

Uzumaki Naruto - Matsuoka Kodai

Uchiha Sasuke - Sato Ryuji

Haruno Sakura - Ito Yui

Hatake Kakashi - Kimisawa Yuuki

Gaara - Suga Kenta

A snittes adatlap linkje: KATT

 

Madách Imre: Az ember tragédiája - Űr szín elemzés

ValentineWiggin  2017.04.15. 20:13

Szintén iskolai projekt kapcsán készült rövid elemzés Madách Imre művének egy részletének elemzése. Jó szórakozást, remélem, sikerül rávilágítani néhány részletre.

Kosztolányi Dezső: Rend - elemzés

ValentineWiggin  2017.04.15. 20:05

Avagy a bloggerkedés kifizetődő az iskolában is, mert ezt az elemzést egy iskolai projekt kapcsán készítettem. Rövidebb munka Kosztolányi Dezső: Rend c. novellájáról.

Regény fordítás - Death Note - Jegyzet a halállistához

ValentineWiggin  2017.04.15. 19:19

Már egy ideje műfordítok hobbi szinten, és szerencsétlen döntés volt, hogy egyszerre három regénynek kezdtem neki. Ezek közül az első volt a folyamatban lévő Myst Reader: The Book of Atrus (Myst könyvek: Atrus könyve), illetve szintén továbbra is dolgozom az L: Change the World (L örökösei) regényváltozatán. A harmadik szintén egy Death Note regény, amibe többek között Ben és Dogorn bíztatására vágtam bele, az Another Note: The Los Angeles BB Murder Cases. Két évvel a sorozat cselekménye előtt, L egyik legkomolyabb ügyének elbeszéléséről van szó, ami véleményem szerint, ha senki nem spoilerez az embernek, tipikusan olyan regény, amit kétféleképpen lehet olvasni: Először, és minden más alkalommal. 

A fülszöveg:

"Egy sorozatgyilkos szedi áldozatait Los Angelesben, a rendőrség pedig képtelen a nyomára akadni… annak ellenére, hogy úgy fest, szándékosan hagy jeleket maga után. Minden apró részlet a következő gyilkosságra utal. 
Az ügy ekkor kelti fel L, a titokzatos nyomozó figyelmét, aki bár az arcát és a nevét a legnagyobb titokban tartja mégis híres lett arról, hogy bármilyen gyilkost képes volt rács mögé juttatni. 
Ezúttal azonban segítségre van szüksége. 
Az FBI ügynököt, Misora Naomit vezetve L versenyt fut az idővel, hogy megtalálja a tettest, aki úgy tűnik, semmi másra nem vágyik, minthogy őt állítsa a lehető legnagyobb kihívás elé. Gyilkos és nyomozó között közvetítve Misora Naomira hárul a feladat, hogy meglássa az igazságot…"

Az alábbi linkeken megtekinthető a fordítás, továbbra is fennáll a kérés, hogy senki ne lopjon, ne nyilvánítsa sajátjának ezt a fordítást, mert sokat dolgoztam vele, és nem akarnám ezt meglátni:

DOCX:https://drive.google.com/file/d/0BwsJb76sSth7SVVHQXhqaXRoME0/view?usp=sharing 
MOBI: https://drive.google.com/open?id=0BwsJb76sSth7VXFwTVpjVnMyeWxsM2JYMFV5cU9hV0dtVWk0 
EPUB: https://drive.google.com/open?id=0BwsJb76sSth7djR3VHZ4RmtlQjN4ZlRSZHAzWjNzRVQ5eXVF 

PDF: https://drive.google.com/open?id=0BwsJb76sSth7bnRZMjVSOERIcmc

Nagyon jó olvasást kívánok mindenkinek!

Valentine Wiggin

Knights of the Old Republic II. - The Sith Lords

ValentineWiggin  2016.07.10. 11:57

Az első részről szóló elemzés után most érkezik a második is. Annyi változás történik, hogy Ben végül nem elemzéssel, hanem kritikával érkezik majd az ellentétes oldali játékról. Az enyém szokás szerint a világos oldali női főszereplőről fog szólni, ezúttal kicsit közelebb a kánonhoz, de ahhoz még mindig nem illeszkedő módon, a visszautalások az első részre például kivétel nélkül a headcanon szerint működnek majd.

Sok fontos információt már az előző bejegyzés elején elmondtam, például, hogy nem beszélek a játékmenetről, mert nem értek hozzá, vagyis nálam marad a szokásos történet/karakterek/filozófia hármas. Ez persze magával húzza a piros betűs spoiler feliratot, aki nem ismeri a játékot, és nem akarja ellőni magának a csavarokat, az amíg nem végzett vele, inkább kerülje el az elemzést.

Az illusztrálással ezúttal gondban voltam, mivel az elemzés hosszabb lett, mint vártam, a gportal pedig egyszerűen nem tudja beilleszteni a képeket, mindegy, mennyire próbálom lecsökkenteni a méretüket, szóval remélem, így is élvezhető lesz a munkám. Hangulatteremtésnek esetleg ajánlhatom Heather Dale: Exile c. számát, én is vagy ezerszer meghallgattam írás közben félelmetesen találó a történetre.

Mindenki másnak pedig jó szórakozást kívánok, a bővebben után következik maga a bejegyzés…

Pán Péter - A gyermekkor ezer arca

ValentineWiggin  2016.07.10. 11:56

Iskolai projekt kapcsán írom ezt a bejegyzést, így kissé rendhagyó... pusztán egy része van, amely közelít a science fiction megnevezéshez, egyébként inkább fantasy-król, mesékről szól. Azonban gyerekkorom meghatározó meséje ez, és máig rajongásig szeretem, úgyhogy remélem, sikerült kellőképpen kivesézni :)

A bővebben után pedig következik az elemzés...

Myst - elemzés

ValentineWiggin  2015.07.27. 15:17

A Myst játékok egy egészen új hangulatot hoztak, sokáig a legeladottabbak között voltak. Emellett azóta könyveket is adtak ki ehhez a fantasztikus, és monumentális világhoz kapcsolódva, amivel tényleg részletes, kidolgozott világo(ka)t, és karaktereket ismerhettünk meg. Ezekkel foglalkoznék ebben az elemzésben.

Mivel a játékokban legtöbbször tényleges színészek alakították a szereplőket, így legtöbbjükről a játékból származó képet is tudtam szerezni.

A történet szerint a Gaternay bolygón élt egy faj, akiknek a napja vörös óriássá vált, és a bolygójuk élhetetlen lett, így két utat választottak. Legtöbbjük, használva különleges képességüket, hogy világokat (Korokat) „Írjanak” elmenekültek a párhuzamos dimenziókba, amelyeket a Könyvek nyitottak meg számukra. Egy kis csoport azonban, aki helytelenítette az ottani rendszert, inkább a Föld bolygót választotta, és itt telepedtek le. Leköltöztek a föld alá, és megalapították a D’ni birodalmat. Mivel a mi fajunk akkor még alig volt több néhány fejlettebb majomnál, nem is kívántak kapcsolatba lépni velünk, amíg tízezer év múlva a barlangrendszeren keresztül le nem tévedt közéjük egy földi geológusnő, Anna, későbbi nevén Ti’ana... És innen kezdődik a tényleges történet a Könyvek, a párhuzamos dimenziók, és az Írás világában, remek filozófiai alappal, társadalomkritikával, és fantasztikus karakterekkel.

A bővebben után pedig következzen az elemzés. Természetesen erősen spoileres, mind a pozitív, mind a negatív játékvégkifejletekre, mind a könyvekre vonatkozóan, úgyhogy mindenki csak saját felelősségre olvassa!

Star Wars - Knights of the Old Republic Ikerelemzés I. rész

ValentineWiggin  2015.07.27. 15:15

A Knights of the Old Republic játékot szintén Ben ajánlására kezdtem el, aki vendégposztként írja majd meg ennek az elemzésnek a párját. Amellett, hogy eddig hasonló típusú játékokkal ritkán játszottam, nagy sikert aratott nálam.

Mivel a játékmenethez, a harcrendszerhez kevesebbet értek, ezért nem is ezekre helyezem a hangsúlyt, hanem a történetre, a karakterekre, az utalásokra (időben előre, hátra, filozófiai és minden egyéb formában), stb. Remélem, mindenkinek élvezetes lesz olvasni, legfőképp talán a játék és az univerzum rajongóinak. Mielőtt elkezdeném, hozzátenném még, hogy mindkét elemzés headcanon, nem a valódi kánonról szólnak. Ez a bejegyzés a női, világos oldali főszereplő útját veszi szemügyre, a másik, Ben által írt, pedig a sötét oldali férfivel foglalkozik majd.

Az elemzés természetesen erősen spoileres, mindenki saját felelősségre olvassa. A képek, mivel a nemes egyszerűséggel képtelen voltam játék közben felvételeket készíteni, a DeviantArtról valók, a művészek tulajdonai.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints