Sci-fi könyvek, filmek, novellák
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Főmenü
     
Könyvek
     
Filmek
     
Linkek

Fantázia Birodalma FRPG

KataraFanSite

Be3n Thinking

     
Anime

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Regény fordítás - Death Note - Jegyzet a halállistához

ValentineWiggin  2017.04.15. 20:44

Már egy ideje műfordítok hobbi szinten, és szerencsétlen döntés volt, hogy egyszerre három regénynek kezdtem neki. Ezek közül az első volt a folyamatban lévő Myst Reader: The Book of Atrus (Myst könyvek: Atrus könyve), illetve szintén továbbra is dolgozom az L: Change the World (L örökösei) regényváltozatán. A harmadik szintén egy Death Note regény, amibe többek között Ben és Dogorn bíztatására vágtam bele, az Another Note: The Los Angeles BB Murder Cases. Két évvel a sorozat cselekménye előtt, L egyik legkomolyabb ügyének elbeszéléséről van szó, ami véleményem szerint, ha senki nem spoilerez az embernek, tipikusan olyan regény, amit kétféleképpen lehet olvasni: Először, és minden más alkalommal. 

A fülszöveg:

"Egy sorozatgyilkos szedi áldozatait Los Angelesben, a rendőrség pedig képtelen a nyomára akadni… annak ellenére, hogy úgy fest, szándékosan hagy jeleket maga után. Minden apró részlet a következő gyilkosságra utal. 
Az ügy ekkor kelti fel L, a titokzatos nyomozó figyelmét, aki bár az arcát és a nevét a legnagyobb titokban tartja mégis híres lett arról, hogy bármilyen gyilkost képes volt rács mögé juttatni. 
Ezúttal azonban segítségre van szüksége. 
Az FBI ügynököt, Misora Naomit vezetve L versenyt fut az idővel, hogy megtalálja a tettest, aki úgy tűnik, semmi másra nem vágyik, minthogy őt állítsa a lehető legnagyobb kihívás elé. Gyilkos és nyomozó között közvetítve Misora Naomira hárul a feladat, hogy meglássa az igazságot…"

Az alábbi linkeken megtekinthető a fordítás, továbbra is fennáll a kérés, hogy senki ne lopjon, ne nyilvánítsa sajátjának ezt a fordítást, mert sokat dolgoztam vele, és nem akarnám ezt meglátni:

DOCX:https://drive.google.com/file/d/0BwsJb76sSth7SVVHQXhqaXRoME0/view?usp=sharing 
MOBI: https://drive.google.com/open?id=0BwsJb76sSth7VXFwTVpjVnMyeWxsM2JYMFV5cU9hV0dtVWk0 
EPUB: https://drive.google.com/open?id=0BwsJb76sSth7djR3VHZ4RmtlQjN4ZlRSZHAzWjNzRVQ5eXVF 

PDF: https://drive.google.com/open?id=0BwsJb76sSth7bnRZMjVSOERIcmc

Nagyon jó olvasást kívánok mindenkinek!

Valentine Wiggin

Színdarabot fordítottam

ValentineWiggin  2017.04.15. 20:42
Live Spectacle Naruto

A 2015-ös Live Spectacle Naruto fordításával is sikerült végeznem. Mivel rajongói fordítás, és csak rövidebb ideje tanulok japánul, ezért lehetnek hibák a fordításban (bár igyekeztem az anime jeleneteit, és az angolul már feliratozott részleteket is használni), de remélem, ennek ellenére élvezetes lesz, és lehetővé tettem néhány embernek a megtekintést. A darab a mangát az 1-től a 27. kötetig dolgozza fel, ez nagyjából az eredeti (Magyarországon is megjelent) Naruto sorozattal azonos.

A film ITT megtekinthető.

Főbb szerepekben:

Uzumaki Naruto - Matsuoka Kodai

Uchiha Sasuke - Sato Ryuji

Haruno Sakura - Ito Yui

Hatake Kakashi - Kimisawa Yuuki

Gaara - Suga Kenta

A snittes adatlap linkje: KATT

 

Archetípusozzunk! - A Death Note horoszkópjai

ValentineWiggin  2017.04.15. 20:02
2. rész - L, Soichiro, Misa, Aizawa, Matsuda, Mikami

És következik a második rész, az eddig kimaradt főbb szereplőkkel. A fanartok továbbra sem az én munkáim, és kíváncsian várom a véleményeket, kritikákat erről az elemzésről is. Jó olvasást!

Zodiac by sormerod

 

Archetípusozzunk! - A Death Note horoszkópjai

ValentineWiggin  2017.04.15. 19:49

1. rész - Mello, Near, Light

Mivel ázsiai kultúrkörből származik a Death Note, egy barátommal való hosszabb beszélgetés során felmerült bennem, hogy utána kellene néznem a keleten abszolút a kultúra részének tekinthető asztrológiai szempontból is. Erre hívta fel a figyelmemet, hogy ennek a sorozatnak főbb szereplői gyakran nevezetes dátumokon születnek (L Halloweenkor, Misa Karácsonykor, Light pedig február utolsó, nem szökőnapján született).

Meglepő eredményként tapasztaltam, hogy az analógia hibátlanul működik. Mivel egy sorozatban aszcendenst, hasonlókat nem jeleníthetnek meg rendesen (ehhez órát, percet is meg kellene adni), ezért archetipikusan szemléltem a karaktereket, vagyis az aszcendenst és a napjegyet egyformának tekintettem, az alkatukat, a személyiségüket, és a kapcsolataikat is ez alapján vizsgáltam.

Az elemzés természetesen spoileres, két részben rakom fel ismét. A fanartok a rajzolók tulajdonai, a legtöbbjüket a deviantarton találtam.

Owari no Seraph – Seraph of the End

ValentineWiggin  2017.04.15. 17:20
II. rész

Mivel a gportal már megint nem tolerálja az elemzéseim hosszát, itt van a második rész, vagyis a további karakterek elemzése és a konklúzió. További jó olvasást!

Képtalálat a következőre: „owari no seraph characters”

 

Owari no Seraph – Seraph of the End

ValentineWiggin  2017.04.15. 16:59
Vámpírok, démonok és gyerekkorunk kedvenc meséi

Képtalálat a következőre: „owari no seraph”A 2015-ben bemutatott Owari no Seraph (magyarra fordítva nagyjából a "Vég Szeráfja") c. animét többet ajánlották már, mire bele mertem kezdeni, és úgy döntöttem, megérdemli az elemzést. Izgalmas, egyedi világot épített fel kétszer tizenkét részben, szórakoztató, elgondolkodtató történettel, és szeretni való karakterekkel

A történet szerint megint poszt-apokaliptika van, kitört egy járvány, ami kiirtotta a felnőtt népességet, így a vámpírok uralmuk alá hajtották az emberiséget. Két gyerek, Hyakuya Yuichiro és Hyakuya Mikaela árvaházuk lakóival együtt úgy döntenek, elmenekülnek a rabságból, ám a szökési kísérlet tragédiával végződik, és csak Yuu él túl, aki hamarosan összetalálkozik a szabadságért küzdő emberiség egy csoportjával, a Japán Császári Démonsereggel…

Zeneajánló természetesen van, az első opening fantasztikus, egyszer sem pörgettem át, pedig ez nálam nagyon ritka, egy idő után bármelyiket meg tudom unni. Szinte teljesen angol, a nyelv sem zavaró, ha az ember nem ért japánul. Ezen kívül személyes Owari playlistemen megtalálható Svrcina: „Fallen angel” c. száma, a Florence and the Machine „Seven Devils”-je, és a Breaking Benjamin „Dance with the Devil”-je.

A bővebben után pedig következzen a spoileres elemzés…

 

Shingeki no Kyojin - Attack on Titan elemzés 2. rész

Valentine Wiggin  2016.06.17. 17:47

A bővebben után folytatódik az elemzés, beszélek kicsit a Live Action filmekről is az anime mellett, jó szórakozást kívánok!

Kapcsolódó kép

 

Shingeki no Kyojin - Attack on Titan elemzés 1. rész

Valentine Wiggin  2016.06.17. 17:37
avagy beszélgessünk a hűségről, a barátságról, és a 14 méteres óriásokról…

Képtalálat a következőre: „attack on titan poster”Ez utóbbiakból bőven akad az aktuálisan terítékre kerülő animében. Az Attack on Titan 2013 talán legsikeresebb animesorozata (és már nem kell sokáig várnunk, elvileg idén jön a második évad), műfaját tekintve poszt-apokaliptikus sci-fi/dráma/horror. A történet szerint ezúttal emberevő óriások özönlötték el a földet, kipusztítva a népesség legnagyobb részét. A túlélők három falat emeltek, és azok védelmében éltek száz éven át, mikor egy gigászi óriás áttörte a külső falat ismét borzalmas pusztítást végezve. A főhősök, Eren, Armin és Mikasa elvesztik a családjukat a katasztrófában, és két évvel később csatlakoznak a katonasághoz, hogy harcba mehessenek a titánok ellen.

Zeneajánló most töményen az anime soundtrackjéből érkezik, rongyosra hallgattam a számokat elemzés közben, ráadásul ezúttal nem csak japán, de német és angol alapnyelven is érkeznek (plusz mindenre akad egy-egy angol cover). Elsőnek a „So ist es immer” („Így van ez mindig”) c. gyöngyszemet ajánlanám a „No Regrets” kiegészítő részekből, de érdemes meghallgatni a „Beautiful Cruel World” („Gyönyörű, kegyetlen világ”) angol verzióját is. Harmadiknak a „Reluctant Heroes-t” („Vonakodó hősök”) javaslom, ismételten nagyon szép, és nagyon hangulatos.

A bővebben után pedig spoileresen következik az elemzés, ismét két részben…

Death Parade 2. rész

Valentine Wiggin  2016.06.17. 16:57

Most pedig következzen a Death Parade elemzés második része. Jó szórakozást kívánok mindenkinek, a bővebben után ott folytatom, ahol abbahagytam...

Kapcsolódó kép

Death Parade 1. rész

Valentine Wiggin  2016.06.17. 16:54
Van-e értelme...

Van-e értelme az életnek, a halálnak? Miket nevezhetünk bocsánatos bűnnek? Kik vagyunk mi emberek, és mire vagyunk képesek, hogy megvédjük az életünket? Ezek a központi kérdései a Death Parade-nak, amelyekkel szembekerülnek főhősei is.

Adott egy bár, ahová az emberek haláluk után térnek be, mindig ketten. Nem emlékeznek földi életükre, csak egy ismeretlent találnak a pult mögött, aki öt szabályt sorol fel nekik, és közli velük, egymás ellen kell játszaniuk. Ő azonban valójában nem pultos, hanem döntőbíra… ő választja meg, ki jut a mennybe, és ki a pokolba, ha eljön az idő.

Zeneajánló most nincsen, hallgattam néhány számot az elemzés írása közben, de nincs olyan, ami specifikusan kapcsolódna a témához.

Ráadásul ez a bejegyzés is két részben kerül ki, mert a gportal még mindig nem tolerálja az írásaim hosszát...

A bővebben után pedig kifejtem, pontosan mi fogott meg ebben az animében.

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     

Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról